For lang tid siden spurgte jeg Inge om hun ville med til Kolding i denne weekend. Sheltieklubben holdt udstilling lørdag og idag søndag blev der afholdt raceseminar med Barbara Thornley fra kennel Felthorn i England som underviser. Jo sagde inge, det vil jeg da godt og så var det en aftale.
Vi kørte tidligt lørdag morgen, for at være med ved ringside og se de smukke sheltier der blev udstillet, og vi havde taget søstrene Urzula og Irma med. Jeg fortrød næsten inden vi nåede til Sorø, for Irma hylede og brokkede sig så jeg nær havde fået tinitus….I Sorø samlede vi Inge og Urzula op, og så var bilen lastet og vi susede afsted. Efterhånden blev Irma mere rolig, nu havde hun fået en burmakker der ikke sagde en lyd, og det smittede åbenbart lidt af på hende.
Vel fremme i Kolding var vejret så godt, at vi besluttede at efterlade teltet i bilen. Inge havde taget en hvalpegård med, som søstrene kunne være i, og det havde de det fint med. Der var varmt og heldigvis fik vi lavet lidt skygge til pigerne med tæppe. De skulle ikke udstilles, var kun med på en kigger og for at få en på opleveren. Vi havde en rigtig fin dag, fik snakket med mange og rigtig hygget os og slappet af (det trængte jeg til).
Da vi blev trætte af varmen, gik vi på vores værelse, lige ved siden af hvor udstillingen var, kunne vi trække os tilbage og hundene fik lidt ro. Det hele foregik på PULZION i Kolding, et virkelig dejligt sted til billige penge, med mulighed for at have hundene på værelset mod et mindre tillæg. Vi havde det som blommen i et æg og området er suverænt til at gå ture med hundene. De snorksov meget hurtigt de to tøser…..
Efter en god nats søvn var der seminar om racen, og det var også en fin oplevelse. Dejligt når en erfaren specialdommer, der også selv opdrætter racen, vil dele ud af sin viden.
Der var plads til at mange flere kunne have deltaget, og jeg ærgrer mig lidt over at der ikke kom flere af de nye opdrættere af racen. Her var ihvertfald en god lejlighed til at få en masse brugbar viden til et videre avlsarbejde.
Vi fik mulighed for at mærke på demohunde, og få forklaret og set bevægelser o.s.v. På alle måder en givtig dag. Og for mig ekstra god, fordi jeg selv fik mulighed for at fremvise Irma og fik en masse ros for hendes bevægelser. Og Anja smuttede lige en tur med hende også, så jeg kunne se hvordan hun bevægede sig. Hun er total amatør mht udstilling, ingen ringtræning har vi nået endnu, men det må vi altså til nu. Jeg må igang og se om kræfterne kan holde til at udstille hende, ellers må jeg finde mig en handler der kan hjælpe…..Urzula blev også fremvist, og var super dygtig.

Vel hjemme hos Kurt fik jeg høstet lidt jordbær, inden solsorten fandt dem.

Ingen tur for mig uden Kurt herhjemme til at passe det hele!

Lidt eftertanker, så har det været en virkelig dejlig weekend, Inge, mig og tøserne på tur! Pigerne har taget alt med oprejst pande. Trapper, glatte gulve, en ustyrlig robotgræsslåmaskine der futtede rundt på arealet, legende børn, masser af fremmede der ville nusse dem og ikke mindst to lange køreture i bur. Begge har bestået alle prøvelser og udfordringer til UG med kryds og slange, de sejeste kuldsøstre!