Idag var Nynne, Sandra og jeg tilmeldt skuet i Ringsted. Det var en uofficiel udstilling, som var tiltænkt de unge babyer, hvalpe og juniorerne. Det er noget tid siden jeg tilmeldte og planen var en masse træning op til idag. MEN vi har kun fået trænet ganske lidt og slet ikke ringtræning, men udelukkende at gå i snor iført halsbånd og ikke sele…..så mine forventninger lå på et meget lille sted og så var Nynne også kommet i løb og var højløbsk på dagen med dertil hørende småfluer i kasketten (hormonforandringer).

Nåh, men igår aftes så jeg på fb, at der var gjort klar til skuet og alle 3 ringe lå lige op ad hinanden. Pokkers også tænkte jeg, for det er nybegyndere de fleste har med, og nu tænkte jeg jo mest på min højløbske tæve der dufter godt og nemt kan distrahere evt. hanner i naboringen, men det kunne jeg jo ikke gøre noget ved.

Vi drog afsted og landede dernede ca kl 9, fik sat telt op og gik rundt og hilste på andre hunde og folk…..og lærte området lidt at kende.

Den første jeg skulle i ringen med var Sandra, babytæve. Vi var 4 i klassen og den unge dame bestemte sig for kun at gå rundt i halvdelen af ringen, så gik maskinen i stå og hun ville ikke mere. Hun lå faktisk og sov inden vi skulle igang og jeg vækkede hende…..Dommeren sagde han havde set nok, så jeg skulle bare sætte hende på bordet. Med fælles hjælp fik han set det han ville, og hun blev 4. bedste babytæve med særdeles lovende.

3 mdr gammel babytæve, velbalanceret korrekt skåret hoved, korrekt længde på skalle og næseparti, korrekt bid, korrekt ansatte ører, korrekt vinklet fremme og bag, korrekt hale, stadig hvalpepels men kan ane dobbeltpels, korrekt temperament, velvist

Et hurtigt bytten hund og så var det Nynnes tur. Vi skulle have været 3 i klassen, men de 2 andre mødte ikke op, så efter en nogenlunde fremvisning fik Nynne Excellent og blev bedst i racen i juniorklassen.

15 mdr gammel juniortæve velbalanceret med korrekt velskåret hoved korrekt udtryk, korrekt ansatte ører korrekt bid, veludv bryst for alderen, korrekt vinklet for og bag, stærk ryg, stærke lår, korrekt ansat hale, korrekt dobbeltpels, men hun er i fæld, en anelse genert i dag men velvist.

Det betød, at hun havde fået en plads i Store ring senere, hvor hun skulle dyste imod de andre bedst i racen juniorer i gruppe 1. Vi ventede meget længe, og da det blev vores tur havde hun forvandlet sig til en sporhund, og gik med næsen i jorden på udkig efter godbidder eller andet godt. Åh ja sikke en dag, men vi var heldige at blive placeret som 4. vinder i gruppen.

Endelig kunne vi pakke sammen og køre hjem, hvor vi landede henad kl 18.

Hvis jeg skal opsummere dagen, så har det været rigtig hårdt for de to piger. Lange ventetider og en masse larm i form af gøende hunde, blafrende telte, musik, latter, klapsalver og meget andet plus selvfølgelig møde med en masse hunde af alle mulige racer. De klarede det hele med bravour, men sover nu godt inde i stuen.

Det ærgrer mig, at der ikke var lidt mere plads til telte omkring ringene. Vi var mange på for lidt plads, jeg håber der evalueres på dagen i Kreds 2 og hos DKK, således at der tildeles mere plads til skuet til næste gang.

Tak for idag til jer der kom og snakkede og hjertelig tillykke til Vanessa og Nova, som blev nummer 1 i tævebabyklassen.