Overskriften for 2020 må være corona og aflysninger i lange baner.
Udstillinger, prøver, åbent hus i August o.s.v….. ja selv julefrokosten er aflyst pga den dumme virus, som vi nok allesammen er ved at være godt trætte af.
MEN vi har indtil videre holdt os sygdomsfrie og den nærmeste familie ligeså. Vi har også været yderst forsigtige og stort set ikke været sammen med ret mange i vores omgangskreds. Og kennelen er lukket for besøgende undtagen for de der skal besøge deres hvalp, men også her kun begrænset besøg og slet ikke som vi plejer. Det er mærkeligt ikke bare at kunne åbne dørene for interesserede, sådan må det være og formentlig et godt stykke tid endnu.

Men der er også sket gode ting på trods af corona. Der har været en meget stor efterspørgsel på hvalpe, og de kuld vi har haft iår, har alle været reserveret fra de blev født. Nogle flyttede deres køb frem, fordi de nu var hjemsendt fra arbejde, andre brugte feriepengene på en hvalp, når de nu alligevel ikke kunne komme afsted til udlandet på ferie, og andre igen holdt fast i de planer de havde haft hele tiden. Så summasummarum, alt blev solgt meget hurtigt og vi kan ikke følge med efterspørgslen på sheltiehvalpe lige for tiden, og har allerede en venteliste til de kommende kuld. Vi håber at kunne gøre nogle glade i 2021.

Vi har valgt at beholde to fra det ene kuld, nemlig Daisy og Dylan som blev født i januar, så de er ved at være voksne. De kom midt i coronatiden og det var meget svært at finde træningsmulighed til dem, men lidt nåede vi i DcH og senere kom de i legestue med flere andre forskellige racer, så de er pænt på vej til at være godt socialiserede trods de svære odds.

I April fødte Alma ved kejsersnit 7 hvalpe, det største kuld vi til dato har haft. Hun passede dem selv, til UG med kryds og slange. Jeg vejede dem hver dag for at have styr på dem, men imponerende tæve hende Alma. Billede nederst hvor vi er på køretur med hele flokken. 

I Juni blev min længe ventede Australske Terrier tæve født, og 8 uger gammel flyttede hun ind her til alle sheltierne. Cutie hedder hun og hun er virkelig en cute lille en. Hun har vist gode talenter for kaninslæb og vi træner når lejligheden byder sig. Hun var lille hvalp her mens Didi ventede sit sidste kuld som blev født i slutningen af September. Didi og Cutie blev ret gode venner, men da hvalpene var født, så måtte vi skille dem ad. Cutie har jo instinkter for at dræbe rotter og jeg var ærlig talt lidt ræd for om hun ville forveksle de små hvalpe med en rotte. Så hvalpene skulle have en vis størrelse før jeg turde lade hende komme ind til dem. Og så skulle Didi også lige være enig med mig om at Cutie måtte komme i nærheden af hendes hvalpe…..
Stille og roligt løste det hele sig og idag er Cutie bedste venner med Gracie, den ene af Didis hvalpe som vi har besluttet skal blive her. De leger for fuld udblæsning og det er en stor fornøjelse for os at være vidner til. I det nye år starter Gracie til hvalpetræning og Cutie starter på unghundehold, hvor vi begynder at træne hende til måske rally på et tidspunkt. Jeg havde aldrig troet hun skulle videre med lydigheden end bare lige den basale, men hun er så glad for at arbejde og hun er opmærksom og viser gode talenter, så vi fortsætter selvfølgelig. Vi har en hundeskole 8 km herfra, hvor al undervisning foregår udendørs og coronasikret, et sted jeg har fundet iår og som jeg er blevet meget glad for.

Til slut vil vi ønske alle et godt, sikkert og sygdomsfrit nytår. Pas godt på jer selv, hundene og hinanden.

Billederne herunder er et lille udpluk: