Christine og jeg havde været heldige at få plads til ialt 3 hunde på Schweissprøven i Søndags. Den blev afholdt i Aggersvold Skov ved Jyderup af Korthårsklubben. Prøveleder Kaj Jensen og Dommer Brian Seitzberg.

Christine havde været ude at lægge spor sammen med Glenn og Kaj. Så foruden at gå med på de spor hun selv havde lagt, så skulle hun til prøve med Lassie 400m/20 timer og med Sif 400m/3 timer. Det blev til nogle skridt er jeg sikker på………..

Og jeg skulle til prøve med Didi 400m/3 timer. Didi er lige startet løbetid. Det talte jeg med Kaj om på forhånd, og fik besked på at møde senere og gå til prøve som den allersidste på dagen (nummer 10).

Christine og Lassie havde været til prøve inden jeg kom og de fik tilkæmpet sig en flot 3. præmie. Og lidt senere var det så Sif’s tur, og de kom tilbage med en flot 1. præmie.

Stort stort tillykke til Christine og de to skønne tøser:

Jeg var lidt spændt på hvad Didi kunne præstere, for jeg nåede at lufte hende 3 gange inden det blev vores tur, og hun var noget frustreret over at vi ikke skulle gå spor hver gang jeg tog hende ud af bilen. Og vi havde parkeret langt væk fra de andre, for der var flere hanner der skulle til prøve, så der var ikke engang nogen hun kunne snakke med.

Nåh men endelig blev det vores tur, og vi kørte ud til sporet med Glenn og dommeren. Didi startede superfint op og hun var virkelig på arbejde, for sporet havde ligget meget længe og der var en kold vind der lagde en dæmper på færten…. men hun arbejdede sig igennem det og fandt til slut dyret. Glenn fortalte mig bagefter, at hun var gået i en bue udenom alt det krat han havde kæmpet sig igennem, og så var hun gået på sporet igen efter krattet. Så sheltierne med små ben bruger bare hovedet og klarer sig alligevel…..

Her ses vi stolte og glade for hun fik sig en 1. præmie.

Nu skal den unge dame snart parres, og derefter skal vi ud og prøve kræfter med næste sværhedsgrad som er 400m/20 timer. Overnatningsspor, som vi allerede har øvet os på, men som noget nyt skal vi til at træne, at hun selv skal finde starten på sporet og wiedergang. Det er lidt teknisk, men absolut noget vi glæder os til.

Didi elsker at gå spor, ligegyldigt om det er Kanin eller Schweiss, så er hun klar.
Der er mange teorier og meninger om hvordan man skal træne sin hund op til at gå spor, og denne her prøve bestod hun efter kun en måneds træning med Schweiss. Vi har trænet Kaninslæb i lang tid, men hun startede oprindelig på at gå Schweiss, så jeg var jo lidt spændt på om hun bare kunne skifte over fra kanin. Og idag ved jeg at det kan hun, faktisk meget let.

Hun er sågu en lille perle og jeg er så glad for at udforske denne sport lige præcis med hende.