Idag besluttede Smilla sig for at føde sine hvalpe på dag 58 efter første parring, 5 dage får tid, men helt normalt når der er trængsel derinde.

Hun var godt rund og besværet, men ikke mere end at hun tog det meste af opblokningen udenfor i snebærbuskene, og da det så blev tid til at presse rykkede hun ind i sofaen. Hun har ikke haft temperaturfald, madlede eller andet som tegn på at det var ved at være tæt på. Og fødekassen ville hun ikke ligge i, før jeg satte mig og tog imod den første hvalp, som vi lige nåede at få gjort klar til. Det første fostervand lagde hun i sofaen.

Men så gik det også stille og roligt derudaf. Og på et par timer fødte hun 6 flotte hvalpe, fra 205 til 250g , de fire vejede 220-225g, så et jævnt fint kuld, som også fandt patten ret hurtigt. Og nu ligger de og snorker ved deres mor og der er helt stille……alle har pøllet og de er runde om maven.

Selvom der kom så mange, så er de faktisk mere eller mindre reserveret allesammen, måske der er en enkelt han ledig.

Far til hvalpene er Poulsgaards Ivanhoe, vores egen flotte fyr på 10 år, så det er da meget godt gået at være så fertil af en “ældre” herre. Vi taler nogen gange om, at de ældre hanner kan have problemer med at befrugte æggene godt nok, men ikke Ivanhoe.