Igår tog jeg hjemmefra kl 7 med Falke og Smilla for at deltage i Sheltieklubbens juleudstilling i Fensmark.

Dommer på dagen var Cathrina Dunne fra Irland, som selv er opdrætter af Shetland Sheepdog.

Det var spejlglat de sidste 10 km før vi nåede frem til hallen, og en uheldig cyklist var væltet i en rundkørsel. Jeg tilbød min hjælp, men hun kom selv på benene igen, og så var jeg advaret, for ganske kort derefter havde bilen meget svært ved at holde kontakten til vejbanen, trods firehjulstræk og vinterdæk. Fik gearet ned i en fart, og tog det sidste stykke i sneglefart……så vi kom frem i god behold.

Fik pakket ud og vel inde i hallen fik vi os bænket ved ringside.

Der var en hyggelig og rar stemning, så selvom jeg var meget træt, så var det dejligt at blive mødt med knus og kram fra mange af sheltievennerne.

Emma kom også med hendes forældre, og hun har vist en svag plet for Falke, så der skulle kun et spørgsmål til, så blev det hende der fremviste Falke, og det var jeg meget glad for, mine fødder driller mig for tiden og så kunne jeg spare lidt på energien til at fremvise Smilla i åben Klasse.

De klarede det supergodt Emma og Falke, men dommeren “nøjedes” med at give ham Very Good og en samlet placering som nummer 4 i juniorklassen (ud af 8).

kritikken lød således:

almost 1 year old male, quite strong male, overly long in foreface, ears quite, waide set, chest a little narrow and crossing over in front on the
move, quite long in back, rear angulation okay, for me a little strong all
over, nice intense black coat with rich tri markings


Og så fik vi besøg af Inge med Pieya og Karma, af Bjørn (Janus’s far), af Tina og Christian (Jay og Woody’s mor) og så var Denise der med sin familie for at sælge lidt aloe vera produkter til hunde (og mennesker). Dejligt at nogen fulgte min opfordring til at komme forbi….

Dommeren gav sig god tid, så det blev et pænt stykke “over middag” før det blev Smillas tur til at blive bedømt. Jeg tror vi var 10 i Åben klasse, og hun gik så fint, meget smukt fik jeg at vide fra ringside. Så jeg var lidt spændt på hvad dommeren syntes om hende.
Hvis ikke jeg tager meget fejl, så tog det ca 1 time at bedømme klassen og jeg var faktisk imponeret over at Smilla stadig ville stå pænt og bevæge sig som ønsket, det er længe at være inde i ringen. Men EXC blev det til og en meget fin kritik syntes jeg selv:

3 years old female, very well zabel female, up to size, excellent ear carrige
correct stop nice eye good underjaw, well laid back shoulders, correct front,
nice topline, nice length of tail, moved cleanly very alert expression when
she used her ears very pretty

Har desværre ikke noget billede af hende, da fotografen selv var i ringen med hende.

O
g så kørte bussen hjemad og nåede Lumsaas godt 12 timer efter den var kørt hjemmefra. Hold da fast hvor var jeg glad for at Kurt havde lavet det meste af aftensmaden, og hvalpene havde han passet super flot. Han er sågu en perle den mand.

Undervejs var der 3 opdrættere der havde lavet kaffe og kage til alle på udstillingen, det var et populært initiativ, tak for dejlig kage.

Og stort tillykke til de heldige vindere smiley