Idag var det blevet tid til at køre til Næstved med de 5 hvalpe. De er nu chippet, vaccineret, sundhedstjekket og øjenlyst. Og DKK har allerede sendt kvittering for registreringen til os, hvilket betyder stambøgerne er på vej. Super flot og hurtig betjening smiley

Alle hvalpene er tip top iorden. 4 blev øjenlyst helt frie for arvelige øjensygdomme, 1 enkelt har ppm (persisterende pupilmembran) en lille streng i øjet fra iris til cornea. Det er en rest af et blodkar fra fosterstadiet hvor øjet bliver dannet, og fordi vi øjenlyser hvalpene så unge, så ses det af og til. Er formodentlig væk hvis man øjenlyser igen som voksen og har absolut ingen betydning.

Den lille han Lucky Luke har et mikroskopisk bitte lille navlebrok, også uden betydning. Så alt i alt sunde og raske og nu mangler vi bare ganske lidt på socialiseringskontoen her hos os, så er resten op til de nye ejere smiley og hvalpene er gode til rigtig meget allerede nu, de udvikler sig så hurtigt….

Bilkørsel gik over al forventning. Havde en hjælper med til at køre bilen, så jeg sad på bagsædet med hvalpene i et åbent bur, så de kunne gå ud og ind som de ville. Alle 5 snorkede inden vi nåede Holbæk, og der var fuldstændig ro og fred.

Vi havde 4 voksne med også, der skulle øjenlyses. Vi øjenlyser jo som bekendt oftere end der er krav om iflg DKK og Sheltieklubben.

Vigtigst af alt Chili, som blev øjenlyst fri, så nu kan vi komme videre med HD fotografering i nær fremtid.
Crosby og Emmely blev også øjenlyst fri, de skal parres næste gang Emmely kommer i løb.
Olivia blev øjenlyst med PHTVL og distichiasis, det første vidste vi godt det andet var nyt……. , Olivia skal på date i Sverige når hun er klar til det.