Idag var så dagen hvor Didi og jeg fik debut til sporprøve i Terrierklubben nede ved Vallø Gods. En dejlig men meget kold dag, et flot arrangement hvor glade og forventningsfulde førere mødte ind kl 830 til fælles morgenbord. Det betød afgang hjemmefra kl 7 smiley

Nåh men efter morgenmad blev der trukket lod om rækkefølgen på sporene. Vi trak nummer 6 ud af 8 der skulle til prøve.

Vi blev hentet ca 1230 og kørte ud i skoven med Didi. Fik anvist starten på sporet og retningen, og hun startede meget fint op og fandt blod og fulgte sporet pænt derudaf. Så drejer hun til højre og jeg vælger at følge hende fordi hun viser tegn på at følge et spor, vi kommer et stykke og bliver så kaldt tilbage fordi hun er gået af sporet. Vi skulle have været 5 meter længere frem og så drejede sporet rigtigt nok til højre. Aner stadig ikke hvorfor hun drejede af tidligere, men det gjorde hun altså. Dommeren anviste noget blod i skovbunden og viste vejen på sporet, så hun kom på rette vej igen.
Sporet går så op langs noget vand og hun går ned og vil drikke, jeg kalder hende op igen og jeg mister orienteringen og tror vi er kommet på afveje, men den lille seje trækker mig afsted og jeg følger efter. Hun går herefter et pænt spor hvor jeg flere gange ser lidt blod, og drejer meget flot på et 90 graders knæk og vi har sporet lige indtil en gren med blod på, så drejer hun væk og ind under nogle grantræer, hun sætter lidt mere fart på og jeg går med, og så kalder dommeren os tilbage. ØV…. Så får vi igen anvist blod og retning på sporet, hvorefter hun går en kort strækning og så igen drejer ud til højre, grantræerne og gode dufte derinde trækker hende simpelthen den vej. Og her begår jeg så dagens store fejl ved ikke at kalde hende tilbage på sporet og vise hende mere tydeligt hvad vej hun skal. Og her afbryder dommeren afprøvningen……. = 0

Dommeren gav mig herefter nogle meget gode og brugbare anvisninger og råd til hvordan vi kan arbejde videre, og han sagde bl.a. at jeg skulle arbejde mere med at fastholde hende på sporet og korrigere hende om nødvendigt. Dvs jeg skal lægge spor hvor jeg 100 % sikert ved hvor sporet er og så rette hende hvis hun går af sporet.

Dommeren var så sød at lade hende gå sporet færdigt, så hun fik fornøjelsen af at finde skindet for enden af sporet. Og det er jeg sikker på Didi satte stor pris på.

Hun fik en meget fin bedømmelse (skema med afkrydsning), hvor hendes næse og markeringsevne, sporvilje, sporfasthed/egen korrektion, arbejdsglæde/selvstændighed og tempo blev bedømt. Hun viser rimeligt næsearbejde med påvisning af Schweiss (blod). Hun udviser god sporvilje hvor jeg enkelte gange har måttet hjælpe hende tilbage på sporet. Hun viser normal glæde og lyst til sporarbejdet og så arbejder hun i et roligt tempo. Altsammen noget jeg er meget meget glad for og alt i alt en ganske flot bedømmelse til en aldeles nybegynder og hendes endnu mere nybegynder fører.

Men for pokker hvor er det sjovt, og vi hopper på hesten igen så hurtigt som muligt.

Dagens dommer var iøvrigt Leif Stonor, som jeg gerne vil give en stor tak for tålmodig og god vejledning.

Der blev uddelt 4 gange 0, 2 1.præmier, 1 2.præmie og 1 3. præmie. Til min “trøst” så var der et par garvede der fik 0 idag, og jeg tænkte om sporene var sværere end normalt, men det tror jeg ikke. det var nok bare dagen idag for uddeling af 0. Det er jo levende væsner vi arbejder med, og de kan alle have en offdag,

Det er gået op for mig hvilket stort arbejde det må være at afholde sådanne prøver. Den seneste uge har to stifindere været i skoven flere gange for at finde steder til sporene. Og igår og idag har dommeren så været ude og lægge sporene sammen med stifnderne. Dvs de har været igang igår på 20 timers sporene og idag tidlig morgen på 3 timers sporene, (som jo reelt nåede at blive til 7 timers spor for vores vedkommende, fordi vi først gik sporet efter kl 13). Tror nu ikke det havde den store betydning for Didis præstation, vi har nemlig trænet på spor der var over 5 timer gamle og jeg ved hun kan.

Stor tak skal også lyde til Terrierklubben, hjælperne, stifinderne og dommeren. Flot arrangement og vi kommer meget gerne igen.

Tillykke til de der klarede sig flot på prøven

PS vi landede herhjemme kl 19 nul nul dut, altså 12 timer på farten….. så nu trækker sofaneseren og fødderne skal op.