Igår var Didi og jeg med på et schweiss kursus i terrierklubben. Vi var så glade for at have fået en plads på kurset og vi har set frem til det længe, eller rettere jeg havde, for Didi levede i total uvidenhed om det gode der kom til hende i går.

Vi mødtes med alle de andre kl 830 og så var der fælles morgenmad og herefter teoriundervisning af Leif Stonor, en yderst kompetent schweiss-hundefører og dommer, som øste gavmildt af al sin viden.

Kurset var for nybegyndere og let øvede, som gerne vil igang med at gå spor og måske også gerne vil til prøver.

Og det vil Didi og jeg gerne, også gå til prøver når vi er blevet dygtige nok smiley

Jeg er med i Sheltieklubbens sporudvalg, hvor vi sidste år fik udarbejdet reglementer for Sporchampionater både i Schweiss og i Kaninslæb. Og nu vil vi altså gerne ud og prøve at gå Schweiss, nu hvor DKK har godkendt vores reglementer.

Har hele tiden haft en klar oplevelse af at Didi har en god næse. Hun sætter altid tuden i jorden og fortæller mig med små hvin om der er frisk fært af et eller andet dyr på vores vej, når vi går ture her i området. Det vrimler med rådyr og harer her hos os, så det hænder da hun får sporet noget op…….

Nåh men efter teoriundervisningen gik vi i skoven og der blev lagt to spor: et med blodsprøjt og et med klovfært og lidt blod. Så gik vi retur, blev delt op i to hold og alle begynderne drog i biler ud i skoven. Her fik vi hver et rådyrben med klov, som der blev sat en snor i. Så viste Leif os hvordan vi skulle lægge et slæbespor med kloven efter os ind i skoven, ca 100 meter. Vi lagde et spor hver med 10 til 20 meter imellem og vendte så tilbage lidt efter og gik hver vores spor, mens de andre kiggede på.
Didi var langsom starter, men da hun fik fært i næsen så gik hun sporet fra ende til anden, og fandt til sidst kloven som hun markerede. Og mor var stolt, holde da helt op for en fed oplevelse…… Hun løftede ikke hovedet en eneste gang på sporet, og virkede ret sikker på hvad vej hun skulle.

Herefter kiggede vi og sugede lærdom til os fra alle de andres måder at gå sporet på. Kun en enkelt hund var uinteresseret, alle andre viste gode talenter.

Så var det hjem og spise frokost og så ud til de to spor der blev lagt til en start. Det var nu de to instruktørers tur til at gå hver deres spor med hver sin hund. Meget lærerigt at kigge på smiley

Vi sluttede af med kaffe og kage og jeg kunne tage hjem med hovedet fyldt med gode ideer til hvordan Didi og jeg skal komme igang med at træne Schweiss. Kan næsten ikke vente med at få hende ud på sporene……

En stor tak til Terrierklubben for at vi måtte komme med på kurset. Og jeg må bare tage hatten af for et meget velorganiseret kursus, kæmpe succes og super inspirerende for mig, som lever i håbet om at vi kan få noget lignende igang i Sheltieklubben.
Iøvrigt super flot forplejning hele vejen igennem, tusind tak til ildsjælene der lige ordnede alt, så deltagerne kunne koncentrere sig om at få putte viden ind i skallen.

Øv erste billede ses alle de dyreben der lå og ventede på at vi begyndere fik brug for dem.

Og herunder Didi i fuld aktion med at snuse sig frem på sporet