Igår kørte lynet til Fyn, for at udstille Crosby, Chili og Quinnie.

Plus Hovsa (Alfie) som hans ejer Anne havde tilmeldt og som jeg havde lovet at fremvise.

Vi var fremme i god tid kl lidt i 9, og så var det bare at komme ind og få gjort klar til udstillingen, som startede kl 10.

Dommer på dagen var Ulla Bergh-Persson fra Sverige.

Første hund i ringen for os var Hovsa, eller Elverlamshuset’s Alfie, søn af Smokey og Quinnie og bror til vores too blå søstre Alma og Alicia. Han er en lidt stor dreng, men absolut en dejlig dreng. Udfordringen var at stille ham uden at han begyndte at rende imellem mine ben, eller andre sjove ting han kan fra tricksene og rallyen.
Nåh men det gik sådan set meget godt, han fik Very Good og blev 2. vinder af juniorklassen.


Så var det Crosbys tur i åben klasse. han fik et eller andet fip, så han var ikke tilpas i ringen og han endte med en Very Good og blev 4. vinder.

Crosbys kritik:
bra han som behøver lidt mere udstillings træning, ønsker noget kraftigere krop og benstammer, fint hoved men ønsker noget bedre sheltieudtryk, fine ører, trevlig topline, fin farve, men ønsker mere pels, rør sig OK.

Derefter spisepause så jeg lige kunne nå at få sendt Fiona pænt afsted til hendes nye familie i Galten. Den første melding er at det går ganske godt derovre, hun suser rundt i rumpen på hendes nye ejere og det ser ud som om deres sheltie Nellie og Fiona er ved at blive gode venner.

Efter frokost var det så Chilis tur til at blive fremvist. Den lille møghund stak næsen i gulvet og var ikke til at råbe op på nogen måde. Alternativt trick som virkede for en stund, var at lade hende gå direkte på gulvet udenfor de “lækre tæpper”. Nåh men dommeren kunne heldigvis lide hende, og hun fik en exc. CK og blev 3. vinder af juniorklassen.
Dommeren gav lidt ord med på vejen til alle i vinderklasserne, og om Chili sagde hun, at hun var en sød pige som man måtte kigge på to gange, for hun gik med mest næsen i gulvet, og det er ikke lyv. Men hvor er jeg glad for at dommeren gav sig tid til at se hende trods alt. tror hun skal omdøbes til “sporhunden”. Det var iøvrigt hendes første udstilling i voksenrækkerne…….

Chilis kritik:
feminint hoved, vakre mørke øjne som giver det rette udtryk, fine ører, meget bra krop og benstammer, rør sig vel rundt om, vakker pels og farve, viser sig fint.

Til slut var det så Quinnies tur. Hun bevægede sig fint og godt og som sædvanlig var hun bare så nem at udstille. Hun undrede sig lidt over jeg ikke satte turbo på rundt i ringen, men der var ikke så meget plads og jeg ved hun er tændt og smækker halen op hvis hun bliver lidt for ivrig, så vi gik for det meste i hurtigt tempo. Og det gav pote.
Hun vandt Åben klasse (som var en stor klasse med ialt 9), blev bedste tæve ud af 12 der havde fået CK, fik certet og så vandt hun over bedste han og blev BIR (bedst i racen hvis nogen ikke ved hvad BIR betyder).
Sikke en dag smileysmiley
Quinnies kritik:
meget vakker tik med rette størrelse, feminint hoved med de rette sheltiedetaljer, velbårne ører, udmærket hals og rejsning, herlig krop meget vakker blue merle farve, rør sig med vakker skridt, viser sig udmærket.

På billedet herover bliver hun bedste tæve og får certet. (og jeg er ved at fortælle hende hvor dygtig hun er og glemte alt om at der stod fotografer klar til at forevige os).

Herunder beslutter dommeren, at Quinnie er den bedste sheltie på dagen smiley

Og herover de fine rosetter vi fik med hjem:
til venstre ærespræmie for bedste tæve i åben klasse, i midten bedste tæve og til højre BIR.