Lørdag deltog Didi og jeg på et introduktionskursus til Nosework. Kurset blev afholdt af Merete Marx Stenaae og vi var 6 på holdet inkl. Karin og Bluei.

Det var et fint kursus, som både Didi og jeg fik en hel masse ud af så nu skal der arbejdes videre herhjemme. Nosework er den nye hundesport i DK, og det breder sig som en steppebrand ud i mange hundeklubber, og jeg må sige det glæder mig. For her er en sport som alle hunde med en næse kan deltage i. Store og små, modige og tilbageholdende alle kan være med.

Didi har kun boet hos mig kortvarigt og vi har ikke arbejdet sammen, så det var lidt spændende om vi kunne finde ud af det sammen. Hun var lidt forsigtig til en start, men groede meget hurtigt med opgaven og jeg tror det bliver vores sport.

Her er lidt billeder fra dagen af Didi og mig og af Karin og Bluei:

Efter kurset susede jeg til Sorø og satte telt op, for søndag skulle jeg udstille Chili, Crosby, Alicia og Alma. Sheltieklubben holdt certifikatudstilling.

Så søndag igen tidligt op og afsted med de 4.

Det var en lidt mærkelig dag med blå bånd til de voksne og en lovende til Chili. Chilis første show, og lige nøjagtig 3 mdr på dagen, så altså vældig ung. Men absolut ved godt mod og meget glad for at tale med alle. Hun er aldeles utrænet hvad angår hundeudstilling, går nogenlunde pænt i snor, men vi droppede en fuld rundtur i ringen smiley Dommerens ord til hende lød således “Very good type and body proportions, correct shape of head, need more flat scull, slightly big ears correct set, slightly short neck, could have slightly more level topline, correct angulations, well set tail of good length, enough balanced in movement”. For det fik hun bedømmelsen Lovende.

Crosby blev udstillet i mellemklassen, han blev 3. vinder med bedømmelsen Very Good og denne kritik:

” Good type, enough strong bones, correct shape of head, dark eyes, nice expression, correct set of ears, too short neck, too short in body between wither and crup, sloping crup, straight angulation in front, correct behind, well set and length of tail, excellent coat quality, in movement need more reach in front, nice temperament”.

Og så var det de blå pigers tur, begge i juniorklassen og lige efter hinanden. Anja hjalp mig og fremviste Alicia.

Her lidt billeder af de to blå:

Almas kritik: ” big girl 40 cm, good type, excellent body proportions, correct shape of head with clean lines, slightly wide set ears, excellent neck and toppling, well set and length of tail, correct angulations, nice clean blue color, but slightly too much white coat over hindlegs, balanced in movement”. For dette fik hun præmieringen Very Good.

Alicias kritik: “bigger size 39 cm, good type and body proportions, correct shape of head, slightly wide set ears, excellent neck and toppling, correct angulations on both sides, well set and carried tail, nice clean blue color with too much white on outside of hindlegs”. Alicia fik også bedømmelsen Very Good.