Nu vil jeg fortælle historien om Bastian.

For efterhånden en del uger siden havde Svante besøg af Fionas søster Aika. Aikas familie ønskede sig en ny sheltie og ville gerne prøve at lave den selv. Aika og Svante havde en date og hun blev drægtig.
Fødslen var ventet omkring d. 13 juni og natten til d. 10. juni startede fødslen, men med at der kom grønt udflåd fra hende. Da ejerne blev bekymrede, ringede de til det københavnske dyrehospital der havde vagten. Her fik de at vide, at det var helt normalt og de skulle bare vente. Det gjorde de så og de ventede det meste af natten. Og da vandet gik og der stadig ikke kom nogen hvalp frem til fødsel, så ringede de igen til samme dyrehospital og fik igen at vide, at det var helt normalt, og der kunne gå op til 24 timer før der kom en hvalp. – Tilfældigvis ringer de så til mig for at fortælle at fødslen er igang, og da jeg hører om forløbet sender jeg dem til akut kejsersnit, da jeg tror der sidder en hvalp i fødselskanalen som ikke kan komme ud. Og ganske rigtigt = resultat 2 døde hvalpe og 1 meget levende hanhvalp, Bastian.

De tager Aika hjem efetr kejsersnittet og hun vil gerne passe Bastian. Men næste dag bliver hun meget dårlig og har høj feber. Hun kommer til dyrlæge og der startes behandling, men desværre dør hun senere samme dag af blodforgiftning og akut brystbetændelse.

Meget sørgeligt og idag sidder jeg med en tvivl om at hendes død måske kunne have været undgået, hvis dyrehospitalet havde givet en bedre rådgivning. Hvis der var blevet foretaget kejsersnit tidligere i forløbet, havde hun måske klaret det.

Dyrehospitalet har rådgivet forkert efter min mening. Grønt udflåd uden at der efterfølgende kommer en hvalp ret hurtigt er tegn på at der er noget galt. Når fødslen ikke skrider fremad med fødsel af en hvalp, så skal tæven undersøges m.h.p. om der sidder en hvalp fast. Det er den første fejl der begåes.

Efterfølgende, så skal der ikke gå mere end et par timer fra fostervandet er gået til første hvalp fødes, og deres svar til tæveejer om at der kan gå op til 24 timer efter vandet er gået er fuldstændig vanvittigt. – Ja jeg er hovedrystende målløs og meget vred over, at et professionelt sted giver så forkert rådgivning til en bekymret tæveejer, som ringer for at bede om hjælp.
Det korrekte at gøre, ville have været at bede tæveejer komme ind med tæven til nærmere undersøgelse allerede ved det første opkald.

MEN sket er sket, og det står ikke til at ændre. R.I.P. lille Aika, skønne tæve og smukke søster til Fiona.

Da Aika blev dårlig dagen efter at hun havde fået lavet kejsersnit, så kunne jeg godt se hvad vej det måske gik. Så jeg bad om hjælp via facebook og hele mit netværk blev aktiveret. Og da familien havde været inde og sige farvel til deres døde tæve Aika, så var det helt fantastisk lykkedes at finde en amme til Bastian, som på dette tidspunkt havde fået lidt flaske udover det han havde nået at få fra sin mor. Han var sulten, men stærk og ivrig og hen ad aften lå han hos sin nye mor, Kite.
Kite er en fantastisk sød Border Collie, som på det tidspunkt havde en enkelt hvalp på 15 dage. Jeg var lidt bekymret p.g.a. aldersforskellen på hvalpene, men efter en snak med Gitte som havde dette lille kuld, så besluttede jeg og familien at det var et forsøg værd, også fordi det var i besøgsafstand til Aikas familie så de kunne besøge hvalpen og følge med i hvad der skete med ham.
Og allerede om aftenen havde Kite taget lille Bastian til sig og jeg modtog nedenstående billeder, som fik tårerne til at rende på mine kinder:


Jeg vil her gerne rette en tak til alle de venner og bekendte på facebook der hjalp til og spredte budskabet rundt meget hurtigt, at vi manglede en amme til en sheltiehvalp. Jeg fik mange tilbud og også fra to sheltieopdrættere i Jylland.

Tusind tak til hver og en.

Efterfølgende er det bare gået helt fantastisk. Gitte og hendes familie har taget Bastian til sig og har passet ham helt perfekt. Kite er omsorgsfuld og har evnet at differentiere i forhold til de to hvalpes forskellige udviklingstrin, mage til tæve skal man nok lede længe efter. Her et billede af de to brødre:

Igår kom så dagen hvor jeg endelig fik mulighed for at besøge Bastian, som nu er 5 uger gammel. Og ihhh og åhhh hvor er han bare sød, og ligeså er Kite og Felix og Gitte og Gittes familie.
Da jeg ankom var begge hvalpe meget trætte efter en hel dags aktiviteter: først på arbejde med Gitte, så til dyrlæge, på besøg hos Felix’s far og derefter øjendyrlæge med Felix og så hjem………

Hvor har vi bare været heldige og hvor er det dejligt med så hjertevarme og gæstfrie mennesker, der træder til når ulykken rammer.

Tusind tak skal I have…….

Det er et kæmpearbejde og et stort ansvar at tage en hvalp ind i sit hjem og få to hvalpe til at fungere godt sammen, når der så også er 15 dage imellem dem. Felix er 3 gange så stor som Bastian, bare for at sætte det lidt i perspektiv…………. Og Felix er aktiv, men det lader til at fungere med de to.
Jeg håber de får mulighed for fortsat at være en del af hinandens liv når de flytter til hver deres hjem snart.

Jeg fik taget lidt billeder og takker for et par hyggelige timer:

Og det var så historien om Bastian frem til hans 5 ugers alder.

Hans fremtid byder på et godt og aktivt hjem hos hans mors familie, og de er flittige til at besøge ham og glæder sig til at få ham hjem når han bliver gammel nok til det.
Indtil videre passer Kite ham og hun har nok lidt opdragelse i “posen” til ham også, som vil være med til at ruste ham til hans liv fremadrettet.

God vind søde Bastian!!