I lørdags blev der afholdt hyrdedag hos Camilla Runchel i Sandby. Jeg var blevet inspireret og en smule tændt på det her med at hyrde, efter jeg selv deltog i et kursus med Smokey, og havde derfor arrangeret et kursus udelukkende for sheltier. Der kom så en enkelt Collie med “forklædt” som sheltie, fordi vi fik et afbud.

Men alstå 7 sheltier og 1 collie, og det viste sig hurtigt, at de 6 af sheltierne helt sikkert har hyrdeinstinkt, collien tror jeg også var tændt af og til, og den sidste sheltie var mere optaget af mor Hanne end af fårene………(vennerne jager man da ikke rundt med mente Zuri)

Deltagerne var Nanna og Sydney, Mathilde og Sif, Christine og Lassie, Jakob og Ronja, Hanne og Zuri, Susan og Laura, Lene og Nelson og mig selv med Smokey.

Alle sheltierne er Elverlamser og har aldrig set et får før. De 6 havde hyrdeinstinkt og viste alle stor vilje til at hyrde fårene. Vi fik tid så vi nåede ind til fårene 3 gange hver ekvipage, og efter den første omgang i roundpenn, fik flere mulighed for at komme ind til den flok får der var på den store mark. D.v.s. deres instinkter var så stærke, at Camilla mente de sagtens kunne klare at hyrde på et større areal. Men det var svært for et par af dem at holde fokus på fårene, dette på trods var det en kæmpeoplevelse for os alle tror jeg.

At vi så oveni havde det fineste vejr med høj sol og lun luft, ja det var vist bare en ekstra gevinst. Vi drog trætte hjem omkring kl 17, havde været der siden kl 9, så en god lang dag, der gik alt for hurtigt.

Og de små firebenede var godt brugte, de tænker alligevel en hel del i løbet af en lang arbejdsdag. Har man mulighed for det, så er det et absolut must at prøve at hyrde med sin sheltie.

Der er intet bedre end at se sin hund arbejde styret af sine medfødte instinkter, og som Chrisitne sagde det, så mente hun at Lassie smilede da hun blev lagt ud i bilen for at hvile sig efter at have hyrdet en flok får………….stor fornøjelse og tak fordi du ville undervise os Camilla.

Lidt billeder fra dagen: