Alle kender vel historien om Schæferhunden Thor, der “kom til” at bide en anden hund i forskrækkelse og som blev dømt til aflivning p.g.a. skambidningsparagraffen i Hundeloven. Det meste af hundedanmark gik fuldstændig i selvsving og da han blev bortført fra internatet selvsamme dag som han skulle være aflivet, og så blev der lavet en facebookgruppe til støtte for bortføreren. Bortføreren viste sig at være en politimand, og der blev såmænd også demonstreret i Kbh. til støtte for selvsamme person.

Jeg har hele tiden sagt, at jeg meget gerne ville høre sagen fra den anden side, altså fra ejer til den hund der blev bidt.
Og beviset på at det hele er løgn og opspind kom så forleden i Frederiksborg Amtsavis Link Læs udtalelser fra den dyrlæge der behandlede offerhunden, efter den var blevet bidt af Thor.

Hvem kan dog have interesse i at koge suppe på den løgnehistorie som har fået hele hundedanmark op på mærkerne??
Ja jeg har da en formodning, måske de selv samme som lige nu er i fuld gang med at få alt vedr. hundeloven til at se dårligt ud.
HVORDAN VAR DET NU DET VAR?
Vil gerne minde om, at tilbage i 2008 og 2009 skete der så mange overfald på familiehunde begået af kamphunde/listehunde, at allle aviser var fulde af artikler om de meget grimme sager. Og nogle af sagerne nåede aldrig aviserne fordi der var familier involveret og børn, som ikke skulle se deres kære hund som forsidestof i en avis, jeg har et par billeder af den karakter af bl.a. sheltier.
Siden hundeloven blev vedtaget i 2010, er der sket et meget drastisk fald i disse alvorlige overfaldssager. De sker stadig men ikke nær så mange som tidligere………….

Vi er nogen der ikke har glemt hvordan det var før hundeloven blev til i 2010, og vi frygter for at de tilstande skal komme tilbage. Vi har lavet en facebookgruppe der hedder Bevar Den Nye Hundelov, og du er meget velkommen til at støtte os ved at melde dig ind i denne gruppe Link

Facebookgruppen Bevar den nye hundelov arbejder for at skambidningsparagraffen revideres så ingen almindelige hunde kan risikere aflivning p.g.a. et lille nap, resten af hundeloven skal der ikke ændres et eneste komma ved.

Der er desuden flere foreninger der er i fuld gang med at sprede rygter om at almindelige menneskers hunde er i fare for at blive aflivet. Det er USANDT; politiet kan ikke uden videre forlange en dokumentation for racetilhørsforhold på en hvilken som helst blandings/papirløs hund. Hunden skal ligne en af de forbudte racer eller der skal foreligge andre forhold der kan berettige et sådant krav fra politiet.

Vi ønsker sikkerhed for os og vores hunde.

Og hvorfor skrive om det her på Elverlamshuset’s blog? Jo dengang i 2008 hvor den første sheltie for alvor kom i kæberne på en kamphund, var Lotte i bestyrelsen for Sheltieklubben og havde derfor tæt kontakt til ofrene. Hun blev dybt berørt og var til møde med politiker op til at hundeloven blev vedtaget. Nu gentager historien sig kan man sige, idet loven skal revideres i år.
Der er kommet nye politikere til og flere der slet ikke havde noget med denne lov at gøre dengang. Så der er adskillige politikere der skal mindes om hvorfor der kom et raceforbud og derfor er Lotte gået ind i denne sag igen.
De hunde skal ikke tilbage i gaderne og det forsøgte gruppen at sige til Fødevarministeren i onsdags hvor vi var til møde. Arbejdet fortsætter og jo flere vi er jo bedre bliver vi hørt.

Er du også bange for at gaderne igen bliver fyldt med disse farlige hunde, så støt os på facebook.