Den nye hundelov fra 2010 skal revideres iår. Det har hele tiden været planen og der er forskellige aktiviteter/undersøgelser igang både i Fødevareministeriet (Fødevarestyrelsen) og på ministerplan.

Pressen har igennem den sidste tid været fyldt med forskellige skrækscenarier ang. bidskader og mulige konsekvenser for familiehundene, og det grænser i mine øjne til en form for massehysteri der toppede i forbindelse med schæferhunden Thors bortførelse fra et internat.

Men noget om snakken er der, og hundeloven kan trænge til en præcisering af hele afsnittet der omhandler skambidning.

Derudover skal der ikke ændres så meget som et komma i Hundeloven. Vi er rigtig mange der tydeligt husker alle de grimme bidskader og overfald der var helt frem til der blev tyndet ud i mængden af kamphunde i gadebilledet. Fra 2011 til nu har der været et mærkbart fald i antal af overfald og forsikringsselskaberne har i en statistik også klare tal der viser at raceforbudet har virket…….

Det vil være en meget stor fejl at tillade disse hunde i Danmark igen, og vi er flere der arbejder for at dette ikke skal ske. Vil du støtte vores arbejde, kan du melde dig ind i facebookgruppen bevar den nye hundelov, som jeg har oprettet.

http://www.facebook.com/#!/groups/567307376631936/593700503992623/?notif_t=group_comment

Der arbejdes stillle og roligt på at vi får indflydelse på revisonen, og lige nu samles der beretninger fra de der har fået overfaldet egen hund af en kamphund, og gerne med billede også om muligt.

Man kan selvfølgelig være anonym og ingen navne eller andre oplysninger gives videre, kun selve fortællingen og billede.

Det hele skal bruges til at minde Fødevareministeren om, hvorfor det endte med et raceforbud i 2010.

Jeg ved udmærket godt at mange af jer der har været i den grimme situation at få overfaldet jeres hund, allerhelst vil videre med tilværelsen og glemme det hele. Men desværre er vi nødt til at tage fat i det hele igen, fordi der er kommet andre politikere til som ikke husker det samme som vi gør. Og reagerer vi ikke nu, så kan vi risikere pludselig at have en masse kamphunde på gaderne igen, og det vil være ubærligt for mange!