Idag da vi skulle lukke hundene ud, opdagede jeg at Obelix havde en skade på halen. Den store hvide halespids sad helt løs og der sad et stykke hud på. Ved nærmere undersøgelse viste det sig at hans hale var helt bar på spidsen og der sad noget knogle og stak ud.

Der er jo ikke så meget at gøre ved det andet end at fatte telefonen og få ringet til dyrlægen.

Kl 12 kørte vi så derned og Obelix kom i narkose og blev opereret. Hans hale er nu blevet 5 til 7 cm kortere og ser forfærdelig ud. Den er helt hudløs og det tyder på at en af naboboksens hunde har haft godt fat i ham, jeg gætter på Smokey, som var helt oppe at køre i morges!!

Nåh men trods alt, så ser Obelix nu ud til at have det så nogenlunde, halen er kommet op igen og han har fået en hjemmelavet krave på af skumgummi, så han ikke kan gnave i sit sår. Nu skal han bare passes på i de næste ca. 10 dage, have smertestillinde og så krydser vi fingre for en ordentlig opheling af såret.

her billede af den sårede kriger:

Obelix’s udstillingskarriere er desværre slut med denne ærgerlige skade. Jeg har forespurgt DKK om han ville kunne udstilles med en dyrlægeattest. Læs svaret herunder:

Hej Lotte

Tak for din mail angående delvis haleamputation/halekupering grundet en skade. Vi må desværre meddele dig, at en stambogsført hund (bortset fra racerne Breton, Ruhåret hønsehund, Korthåret hønsehund, Viszla og Weimaraner) ikke kan udstilles, når den har fået en haleamputation, selvom man har en dyrlægeattest, der bekræfter dette.

Bestemmelserne er fastsat i Dyreværnsloven (§ 11, stk. 2) og har været gældende siden 1. juni 1996.

DKK har i forbindelse med nogle tidligere sager forespurgt Justitsministeriet, om dette også gælder hunde, som har fået kuperet halen af veterinærmæssige årsager, f.eks. grundet en skade, og vi har fået at vide, at det gælder alle tilfælde og alle racer (bortset fra de 5 ovennævnte jagthunderacer, som er undtaget af forbuddet) – endda også racer, som man traditionelt set aldrig ville finde på at kupere.

Vi er derfor kede af at måtte meddele, at du desværre ikke må udstille din haleamputerede hund.

HELDIGVIS ER HAN BLEVET UDSTILLET OG FIK EN FIN BEDØMMELSE MED EXC OG BLEV 2. VINDER AF JUNIORKLASSEN. OG HAN SKAL NOK BLIVE FIN IGEN, BARE MED LIDT KORTERE HALE……….