Éfter et par dages uro og skraben så det onsdag ud til at Sofie skulle føde sine hvalpe. Hun var meget tyk og besværet og fødslen skred lige så langsomt fremad. Men da vandet var gået gik det hele næsten i stå. Vi prøvede alle de kneb vi kender for at få gang i veerne igen, men uden held. Så ved 13 tiden blev dyrlægen kontaktet og jeg startede bussen og kørte ned til ham. Og som formodet så endte det med et kejsersnit.

Vi fik lagt Sofie til at sove og jeg stod parat til at modtage hvalpene. Og dyrlæge Morten trak bare den ene hvalp efter den anden frem og efter nummer 6 så var der ikke flere. Den ene af hvalpene sad pænt kilet ned i bækkenet og var lidt svær at få fri, men summasummarum er alle 6 ved godt helbred og de har alle taget på i vægt efter knap 2 døgn. Og Sofie passer dem bare så flot, mere tålmodig og omsorgsfuld mor findes ikkesmiley

Jeg har en teori om, at livmoren har været så udspilet at det ikke var muligt for den at lave gode stærke veer. Lidt ligesom en elastik der er helt spændt. Sofie er ikke nogen stor tæve, så at have 6 hvalpe i bugen er noget af en kraftpræstation for hende, og at hun her efterfølgende bare lægger mælk ned til hele flokken og tilsyneladende kan mætte dem alle, ja det er s.. godt gået!

Det blev til 3 blue merle hanner, 1 blue merle tæve og 2 tricolour tæver som vejede fra 180 til 220 g, altså pænt store hvalpe.

Der er hvalpe til salg.

Vi fik taget et gruppebillede idag: