Vi har foretaget to parringer og er efterfølgende blevet opmærksomme på, at vi desværre har overset en linie i avlsrestriktionerne vedr. PRA for Shetland Sheepdog. Vi har hæftet os ved, at en øjenattest ikke må være mere end 12 mdr. gammel ved parring, men overset at hunden ligeledes skal være 12 mdr. gammel før øjenlysning for PRA foretages. Det er vi oprigtig kede af – det er absolut ikke en bevidst handling fra vores side, så meget desto mindre som Lotte har kæmpet for at få denne restriktion for PRA indført via hendes flerårige arbejde i specialklubbens sundhedsudvalg!

Den han det drejer sig om er Shetland Sheepdog Elverlamshuset’s Stærk Tobak også kaldet Smokey.

De pågældende parringer er foretaget 5 uger før han bliver 12 mdr. gammel d. 16/6-2012. Smokey vil blive øjenlyst for PRA d. 20/6, således at hans PRA status vil være fuldt opdateret inden hvalpene fødes. SMOKEY ER NU ØJENLYST HELT FRI FOR ARVELIGE ØJENSYGDOMME.