I onsdags kom Safir hjem til os igen som nævnt i et tidligere blogindlæg. Fredag tog jeg ham på bordet og tjekkede ham godt igennem over alt……….også i munden. Hans tænder var fine hvide uden plak undtagen den største kindtand i overmunden, den havde en lys brunfarvet belægning på det meste af tandens yderside.

Jeg tog mine sædvanlige remedier og forsøgte at rense tanden, idet jeg troede det var tandsten, men af faldt et stort stykke emalje og tanden blødte og det så ikke godt ud. Jeg ringede til Tanddyrlægen mandag morgen og igår fik Safir så ordnet “gebisset”. Tanden var knækket og det var sket for et stykke tid siden. Så han har haft ondt ingent vivl om det, for nerven var blottet. Nu er tanden opereret ud og han er på penicillin og smertestillende. Han har det OK idag og har både spist og leget lidt med de andre!

Safir kom tilbage hertil fordi han havde ændret adfærd og var begyndt at blive sur på børnene. Jeg rådgav tidligere ejer om at få ham ordentligt tjekket af en dyrlæge, idet pludselige adfærdsændringer jo meget ofte er fordi hunden har ondt et eller andet sted. Safir er blevet undersøgt af dyrlæge for nylig, uden at vedkommende fandt hans knækkede tand.

Det var nu ellers meget synligt, idet det knækkede stykke kun sad fast i tandkødet rundt om tanden og havde en helt anden farve end selve tanden. Hvornår og hvordan skaden er sket kan vi kun gætte på, men Jens Ruhnau skønner at skaden er sket for mellem 3 og 10 mdr. siden, p.g.a. sammenligning med røntgenbillede af den tilsvarende tand i modsatte side.

Nu glæder jeg mig til at observere Safir det næste stykke tid og så er jeg sikker på vi kan finde et godt nyt hjem til ham. Han kommer med til træning på søndag!

Der skal nok komme et billede af ham, men jeg er alene på skansen fordi Kurt hjælper med et tagprojekt i Stenlille.

God påske til alle, jeg hygger med hvalpe……..