Hurra mandag d 13. februar blev så dagen hvor Rosa endelig fødte sine hvalpe. Det blev til 2 piger og 3 drenge, alle zobel/hvide som forventet smiley

Grunden til at jeg skriver endelig, er at Rosa varmede op i stive 1,5 døgn med pusten og stønnen, graven og rumsteren og utalllige tisseture. Svingende antal og kraft i veerne o.s.v. så vi endte med at lægge an til et kejsersnit og ville ringe til dyrlægen kl. 700. Kl 650 fødte hun den første hvalp, så det var “10 minutter i kejsersnit”.

Rosa er en langsom starter med sine fødsler men det var anderledes denne gang, fordi der var så mange veer indimellem, at jeg fik mistanke om en hvalp der sad på tværs langt oppe, men heldigvis var det ikke sådan og nu sidder jeg her og kigger på 5 små lækre varme gryntehvalpe, som smasker og sutter mælk i sig det bedste de har lært.

(så skidt med at Kurt og jeg kun har sovet ca. 3 timer i nat og alt er foregået sådan lidt pø om pø idag, men vi når jo nok det hele alligevel).

Vægtmæssigt er de ganske OK, en lille på 135 g og en stor på 220 g og tre på 170 g, alle livskraftige og fine. Der var en pige mere, men hende har vi fået aflivet for hun havde en defekt i ganen og var sølle. Dygtige Rosa sorterede hende iøvrigt selv fra smileyher er lidt billeder af de 5 små hvalpe nyfødte og endnu ikke helt tørre:

Og til slut en lille meddelelse om, at Vanja desværre er gået tom, så der kommer ingen blue merle hvalpe i denne omgang. Vi planlægger bluemerle og tricolour hvalpe igen i løbet af sommeren, vi skriver på hjemmesiden når der er nye kuld i vente!