Vi fik igår svar på de testkits vi havde sendt til laboratoriet Genomia til undersøgelse for MDR1. Det viste sig, at Ivanhoe, Linus, Katinka og Sylvester alle 4 er helt frie for MDR1-genet d.v.s. de har status +/+.

Obelix er bærer af genet og har status +/-

Og hvorfor har vi nu valgt at teste disse 5 for denne genmutation?

Vi vil gerne have en kendt status på alle de nye hunde der fremover indgår i avl her på kennelen. MDR1 er en kendt gendefekt, som kan ramme alle collieracer. Det har den betydning, at har hunden defekten, så vil der være visse præparater (medicin/narkose m.m.) som den ikke kan tåle. I værste fald kan den dø af forgiftning……..

Og ved en kendt status, så kan vi undgå at avle videre på hunde med gendefekten. Er en hund bærer, så kan vi planlægge nøje hvem den skal parres med, så der ikke kommer afkom med gendefekten. På denne måde kan vi begrænse udbredelsen af MDR1……… der kan læses mere om MDR1 på www.sheltie.dk under sundhed.

Og så har vi fået lagt to nye hanner og en tæve(Linus, Obelix og Katinka) ind på hjemmesiden, med billeder og alle deres sundhedsoplysninger, tak for hjælpen Kasper!