Ja så er vi hjemme igen efter en hurtig tur til Bornholm. Det handlede jo om udstilling af babyerne Paprika og Quinnie, samt af juniorerne Linus og Katinka. Mine forhåbninger var ikke så store, for Katinka har smidt AL pels og de to små havde jeg selvfølgelig ikke nået at træne det mindste med, andet end den sædvanlige socialisering. Linus var måske den der havde en chance, men det var hans første udstilling som junior og jeg kender ham jo som den mest kærlige dejlige han som allerhelst vil stå på bagbenene og forsøge at få nærkontakt så han kan aflevere sine sædvanlige kys i øret på en! Så af og til er han en smule vanskelig at præsentere pænt i en ring fordi dommeren som regel foretrækker at hunden går på alle 4 ben på en gang………

Turen over var bare ikke en god start for os, idet færgen viste sig at være knap 3 timer forsinket i afgang fra Ystad. Så der sad vi med 4 hunde og et uvejr der susede hen over os med lyn og torden der bragede…… dejligt med hunde der IKKE er bange for tordenvejr. Vores ankomst blev jo så udskudt tilsvarende i den anden ende, hvor Leif ventede med sine hunde og kaffe og dejlig jordbærkage. Det var lidt bøvlet for vi havde jo kunnet nå at lade hundene hilse på hinanden udenfor hvis vi var kommet rettidigt, men fordi det var blevet så mørkt, valgte vi at holde dem adskilt natten over. Så vi havde to babyer med i seng og der var nogenlunde ro, vi fik ca. 4 timers søvn inden tidlig opstandelse søndag. Stadig adskilte hunde fordi det regnede og mine små præmiehunde ikke skulle “møges” alt for meget til. Så kort luftetur og så ind i bilen og afsted til udstillingsområdet, hvor regnen dryppede lige så stille…………

Vi fik kørt alt i stilling og da morgenmaden var indtaget så var det ved at være tid til at vi skulle i ringen. Og hvor er det dejligt at der er hjælp at hente når man mangler et par hænder. Havde tilmeldt to babyer af samme køn, men havde ikke lige forudset, at en vis ung dame foretrak Roskilde Festival frem for hundeudstilling!!!!!! (håber du ikke er druknet helt og bliver alt for syg Maria smiley), men heldigvis trådte Charlotte fra kennel Shenaja til og hjalp mig med at fremvise Quinnie, tusind tak for hjælpen.

Paprika fik SL (særdeles lovende) og blev 2. vinder af babyklasse tæver med følgende kritik:

Good head and correct expression, nice lenght of muzzle, correct teeth and pigment, nice shoulders, correct bone, good topline, correct tailcarriage, nice angulation.

Quinnie fik SL og blev 3. vinder af babyklasse tæver med flg. kritik:

Correct ear set, nice lenght of muzzle, correct teeth and pigment, nice front, good shoulder set, fine bone and tight feet, godd angulation, nice topline, correct tail carriage, moved well.

For begge babyernes vedkommende, så er jeg tilfreds, især fordi de har klaret al den virak med totalt ophøjet ro. De har charmet sig ind på livet af rigtig mange fremmede mennesker OG hunde. Og ikke mindst, så kunne Charlotte så nemt som ingenting få Quinnies opmærksomhed da det gjaldt (selvom hun holdt øje med hvor jeg var). jeg er stolt af mine babyer!

Så kom vi til junior han, Linus. Dommeren smilede stort af ham på bordet, han stod bare som om det hele ragede ham en høstblomst, samtidig med at han kiggede hende intenst lige ind i øjnene, som om han tænkte “er dette et emne for kys eller hvad”? Så gik vi turen rundt og han var med mig i pænt trav, derefter frem og tilbage på skrå. Lige hen over det sted en Aussie hvalp havde tisset en tår for lidt siden, og ja fuldt stop og næsen i jorden den bandit…………Men han kom med mig igen og så stod vi og fik sidste del af dommerens ord med på vejen og fik to røde bånd og et lyserødt. Hov tænkte jeg hvad sker der lige her, hans første show som junior og vi var videre i konkurrencen om bedste han, yes!

Herefter åben klasse med to deltagere som begge fik EXC og til slut Championklasse med en deltager som fik EXC og CK. Altså ialt kun to hanner med CK og den anden var en Champion, så der var udsigt til et cert til Linus for hans fine præstation og en dommer som gav mig certet og med et stort smil fortalte at hun var vild med ham. Kritikken lyder således:

Correct size, good ear set, good head, correct lenght of muzzle, good teeth and pigment,nice wellset shoulders, good front, correct coat and furnishing, correct neck, good topline and tail carriage, moved well.

Og til slut var det Katinkas tur, sheltien forklædt som nøgenhund. Det blev til EXC og 3. vinder af juniorkl. Kritikken lyder således:

Good head, correct ear, nice almond eyes, good teeth and pigment, correct lenght of neck, nice shoulders, good front, nice angulation, correct coat and furnishing, good topline and tail carriage, moved well.

Man tager altid en chance når man udstiller en sheltie helt ude af pels, så jeg er tilfreds. Ved at Katinka normalt klarer sig bedre, men min opmærksomhed og koncentration blev “ødelagt” lidt af førnævnte hændelse, så jeg klager ikke!

Der blev tid til at kigge lidt ved store ring og heppe på især Gr. 1. og sheltien der var blevet bedst i racen. Vores 4 var så trætte at de bare lagde sig rundt om os og sov.

Og så var det hjemtur til Leif hvor hundene blev familiesammenført og kunne slappe af resten af dagen. Vi fik god mad og nåede den sidste færge hjemad (som også var forsinket), så vi kom hjem kl. 0330 i nat lidt trætte!

Tusind tak for hyggeligt selskab til alle og især en stor tak til Leif fordi vi måtte smide slæberne ind hos dig igen. Denne w.e. vil vi sent glemme og jeg er især glad for at Kurt også fik oplevelsen, han er jo normalt hundesitter herhjemme mens jeg drager rundt til diverse udstillinger m.m.