Blog Image

Kennel Elverlamshuset

Hvalpe i vente

Dagbog Posted on Fri, October 04, 2024 13:04:40

Ca 12/10-24 forventer vi nye hvalpe efter Gracie og Dylan. Det er første gang vi anvender Dylan i avl, så det er lidt ekstra spændende for os.



X5 er født

Dagbog Posted on Fri, October 04, 2024 12:58:47

X5 er en dejlig dreng på 235 g der blev født idag d. 4/10-24. Han er efter Indi og Falke og er et lækkert enebarn.
Indi gav sig rigtig god tid med at føde ham, og lige da vi blev allermest bekymrede og tænkte at nu må vi køre til dyrlægen, så fødte hun ham kl 0650 imorges.
Jeg er megaglad for at have erfaring så jeg kan have is i maven og vente og vente…..Tæver går drægtige ca 63 dage fra ægløsning, og normalt gider hannerne ikke parre før det er rette tid. Dag 63 fra seneste parring var i tirsdags, men der ville hun ikke føde. Et godt pejlemærke i forhold til om en fødsel er nært forestående, er at tæven falder i legemstemperatur til under 37 grader, så vi målte selvfølgelig temperatur på damen nogle gange om dagen og hun droppede først i temperatur onsdag kl 15. Så er næste rettesnor, at fødsel gerne skal være godt igang indenfor et døgn, men det passede heller ikke damen og der gik derfor 42 timer før hun fødte en velskabt og livlig dreng. En årsag til at det tog så lang tid, kan selvfølgelig også være at der kun var en hvalp og hun derfor var i underskud af de hormoner der sætter fødslen igang, men jeg tror nu at der skulle have været parret en gang mere, for vi har ikke ramt perfekt i forhold til ægløsning. ……. men skidt med det, nu er der en dejlig dreng og vi undgik kejsersnit og har en super stolt og glad hundemor i Indi, som selvfølgelig passer knægten på bedste vis.

IKKE LEDIG