Blog Image

Kennel Elverlamshuset

God vind til Buddy, Bailey og Indi

Dagbog Posted on Thu, January 02, 2020 18:20:53

Så kom dagen hvor vi sendte Buddy og Indi (Belinda) ud i den store verden. Bailey rejste hjemmefra d. 28/12, og her er lidt tomt nu.

Det er den skønneste trio, med god og sund energi i rumpen og med en stor appetit på at udforske alt omkring sig. Vi har igen været heldige, at de allerbedste hvalpekøbere er draget afsted med dem, og vi glæder os til at høre nyt.

Rigtig god vind til jer 3 “rollinger”.Godt nytår

Dagbog Posted on Tue, December 31, 2019 15:11:20

Vi vil ønske alle et rigtig godt nytår 2020.Man må godt prale lidt….

Dagbog Posted on Fri, December 20, 2019 12:43:31

Året nærmer sig sin afslutning og engang imellem giver det jo anledning til lidt status af forskellig slags. Her i huset har vi talt op på øjenlysninger og der er ialt øjenlyst 38 Elverlamser iår, inkl. nogle udeboende. 35 af dem er øjenlyst helt frie for arvelige øjensygdomme, 1 havde PPM, 1 havde distichiasis og en havde cornea dystrofi. Det er et resultat vi er meget meget glade for. Vi har lagt en del penge hos øjendyrlægerne, men det er en god fornemmelse, at kunne sende hvalpe afsted med god ro i sjælen vel vidende at øjnene også er tjekket. Og så lønner det sig at have en frisk øjenstatus på de voksne hunde vi anvender i avlen.

Således ser en øjenattest ud:Dyrlægebesøg med de 3 hvalpe

Dagbog Posted on Thu, December 19, 2019 18:20:22

Idag gik turen til Køge Bugt Dyreklinik med hvalpene plus mor Chili.
Turen derned gik helt fantastisk. Ikke en lyd fra de små og ingen køresyge eller utilpashed. Så velankommet kom de lige ud i en hvalpegård, fik lidt mad og tissede pænt af, inden de kom i stofburet og ind til Dyrlæge jens.

Her blev de sundhedsundersøgt, vaccineret og fik isat chip og tilsidst blev de øjenlyst sammen med Chili.
Ingenting at bemærke, alt var iorden.

Her billede mens de ventede i buret hos dyrlægen.Glædelig jul

Dagbog Posted on Wed, December 18, 2019 15:13:33

Kurt og jeg vil gerne ønske alle vores hvalpekøbere, venner og familie en rigtig glædelig jul.

 Første køretur

Dagbog Posted on Mon, December 16, 2019 11:09:35

Vi kom afsted igår på den første køretur med assistance fra hvalpekøber. Den første lille bitte tur starter altid med at hvalpene sidder i buret og ender som regel med en åben låge til bagsædet og en person der sidder der og nusser dem. Og det gik ganske fint; ingen hylen eller utilpashed, så første tur er klaret til opdrætterens store tilfredshed. De gik iøvrigt selv ind ude fra bilen, over metalrist og ind ad hoveddøren.

Pigerne er nu “fordelt”; tæve nr. 1 hedder Elverlamshuset’s Bailey og skal rejse til Tina når hun er gammel nok. Og Tæve nr. 2 får kaldenavn Indi og stamtavlenavn Elverlamshuset’s Belinda og flytter hjem til Kirsten når den tid kommer. Vi er ret sikre på, at vi nu har matchet hvalp og ny ejer bedst muligt. 

Og efterfølgende tog vi lidt billeder i stuen.

 B5 kuldet 6 uger gamle

Dagbog Posted on Sun, December 15, 2019 08:53:55

Igår rundede hvalpene 6 ugers alder. Vi var til julefrokost med familie og var væk fra kl 1130 til 1530, og det var gået fint herhjemme. De havde selskab af deres mor Chili og af farmand Ivanhoe i stuen og der var kun lidt uheld at tørre op da vi kom hjem.
Det går så stærkt med deres udvikling nu. De fiser rundt ude i gården og i haven når det er muligt for regnvejret…. vi træner dem i at gå på forskelligt underlag, idag kom de ud af døren bryggerset, der er en metalrist de skal ud over for at komme ud og det lagde de stort set ikke mærke til.
Vi fodrer i hver deres skål, og det har vi gjort en uges tid eller lidt mere. Vi vil ikke have at de skal “slås” om maden, og det er god træning, at de lærer at spise det der er i deres egen skål og ikke i naboens.
Idag får vi besøg af hvalpekøber, og planen er vi skal køre den første tur i bil og da er det dejligt med lidt hjælp.
Torsdag suser vi til dyrlægen og får chippet, øjenlyst, sundhedsundersøgt og vaccineret. Pga julen er vi lidt presset på tiden mht at nå dyrlægen og få stambøger afsendt fra DKK inden de lukker ned for juleferien fra fredag, men vi håber de er hurtige så vi kan lade stambøger følge hvalpene når de rejser hjemmefra.

 Nye hvalpe på vej

Dagbog Posted on Sat, December 14, 2019 10:39:56

Der er to kuld hvalpe på vej med forventet fødsel i uge 4 og 5.
Idag er de begge konstateret tydeligt drægtige……..

De to forventede kuld er efter

Ronja og Obelix og efter Sally og Ivanhoe.
Alle 4 hunde bor her hos os og sundhedsoplysninger findes på hjemmesiden www.elverlam.dk under henholdsvis tæver og hanner.

 Next »